fbpx

Fornebu Sør

Utstilling: Bli kjent med planene for Fornebu Sør

I biblioteket på Fornebu S kan du nå se film, fysiske modeller, 3D-visualisering, plansjer og tidslinjer for den nye byen som kommer. Utstillingen står frem til 23. juni.

– Her kan du «gå gjennom» Allmenningen, studere de ulike alternativene for Rolfsbuktveien eller få en oversikt over området, sier Henning Sunde, kreativ leder for Rodeo Arkitekter.

Sammen med Bærum kommune og grunneierne Selvaag Bolig, OBOS og KLP åpnet han utstillingen, som ligger i bibliotekskjelleren på Fornebu S.

 

Frem til høringsfristen for Planprogram med byplangrep for Fornebu Sør, håper Sunde, kommunen og grunneierne at alle som er interessert i byutvikling på Fornebu vil ta turen innom – og komme med sine innspill.

Ved bruk av QR-koder kan du få et inntrykk av hvordan Allmenningens gater, torg og parker.

Yvon Lee og Ida Finckenhagen Feen har flere ønsker og innspill til den nye byen.

Fikk svar på spørsmål

Yvon Lee (15) og Ida Finckenhagen Feen (15) er elever på Hundsund ungdomskole. De er spent på hvordan den nye byen vil se ut – og hva slags tilbud som kommer for ungdom.

– Vi ønsker oss et sted der vi kan møtes, det trenger ikke være mer enn noen benker, satt sammen på en koselig måte, sier Yvon, som også klistret opp en lapp med påskriften «trær» og «søppelkasser» på ønsketavlen.

– Jeg håper Fornebu Sør blir et sted som ser pent og rent ut, sier hun.

Da utstillingen åpnet, fikk Yvon og Ida svar på flere ting de lurer på.

– Vi har hørt at den nye hovedgaten er blitt omtalt som «Fornebus Karl Johan. Derfor håper vi det kommer både kafeer og klesbutikker. Det fikk vi bekreftet, sier Ida.

Alle kan medvirke

Fornebu Sør skal bli et bysentrum ved fjorden og et regionalt møtepunkt. Ved Fornebubanens siste stopp kommer nye torg, parker og byrom med kafeer, uteservering, handel, arbeidsplasser og boliger. Om lag 4500 mennesker vil kunne bo her, og 7-9000 personer vil kunne bruke området aktivt.

(se arkitekt Henning Sunde forklare byplangrepet i filmen under)

I utstillingen er det satt opp en ønsketavle. Her er det allerede kommet inn mange forskjellige innspill.

En fysisk modell av planområdet er noe av det som står utstilt på Fornebu S.

Frem til høringsfristen 23. juni oppfordres alle, privatpersoner som lag og foreninger, til å gi sin mening om planene som foreligger. Her er tre måter du kan gjøre det på:

  1. Send inn en høringsuttalelse til kommunen (post@baerum.kommune.no). Merk henvendelsen med arkivsakID 20/786 og planID 2020008.
  2. Delta på informasjonsmøte torsdag 1. juni kl. 18.00 på Oksenøya skole.
  3. Legg igjen innspill i postkassen til utstillingen i bibliotekskjelleren på Fornebu S.