fbpx

Ukategorisert

En levende arbeidsplass

Det som en gang var Oslo Lufthavn Fornebu er i dag arbeidsplassen til nærmere 3000 ansatte i en rekke små og store selskaper, som sammen skaper et livlig og innovativt miljø.

Du har kanskje lagt merke til bannerne som preger noen av byggene med “kontorer til leie” hvis du ferdes på Fornebu. Men det er ikke tilfelle hos Technopolis. Lokalene i Martin Linges Vei rommer totalt 70 000 kvadratmeter med kontorarealer i tillegg til parkering, og huser mer enn 100 forskjellige selskaper.

– Det er ganske fullt hos oss, vi har rundt 95 prosent utleid, men det er alltid plass til fler. Fordelen med så mange leietakere er at det alltid er bevegelse i utleien, og muligheter for nye å komme inn, sier administrerende direktør i Technopolis, Alf Astrup.

De fleste bedriftene leier for en lengre periode, men det er også muligheter for korttidsleie for de som har behov for det. Lokalene Technopolis stiller til disposisjon er alt fra ti til mange tusen kvadratmeter, og kan enkelt tilpasses kundens behov og ønsker.

– Vi er en meget fleksibel utleier, og tilpasser oss behovene til kundene. Fordelen med at vi har såpass mange leietakere er at det er stadige endringer i behov og bevegelse i hva som er utleid. Om en bedrift trenger større eller mindre lokaler underveis i leieforholdet, så kan dette som oftest fikses i løpet av svært kort tid, forteller Alf.

Deler av Technopolis.

Mer enn bare gulv og vegger

En stor kaffebar, resepsjon, fussball og airhockey er noe av det som møter deg når du kommer inn i det pulserende kontorfellesskapet til Technopolis. De har også skapt plasser hvor det er hyggelig å slå seg ned for å ta en prat eller koble av.

Ifølge Alf er konseptet deres basert på selskapenes behov for en enkel og fleksibel hverdag, og Technopolis ønsker å levere mer enn bare gulv, vegger og tak.

De leverer alle de tjenestene et selskap trenger for å ha en effektiv kontordrift og enda mer til. De har også en brukerforening som alle bedriftene er medlem av. Her arrangeres alt fra ulike foredrag til curlingturneringer, og det er helt gratis for alle som jobber i lokalene og delta.

– Det mest dyrebare vi har er tid, og vi bestreber hele tiden å hjelpe våre kunder med å spare tid, så de kan bruke den på ting som er viktig og inntektsgenererende, sier Alf.

CopyCat: f.v. Salgsleder Per Utnes, Prosjektleder Frida Holm Nielsen og Geir Thorbjørnsen.

En av bedriftene som holder til i kontorfellesskapet er leverandøren av grafiske trykkeritjenester CopyCat. De har totalt ti avdelinger fordelt i Oslo og Bærum, og har holdt på i over 20 år.

– For fem år siden tok Technopolis kontakt med oss og fortalte at det var et marked her ute. Da startet Per en liten avdeling her på 30-40 kvadratmeter. Vi skjønte kjapt at det var liv laga og det var veldig ålreit, forteller daglig leder av CopyCat Geir Thorbjørnsen.

Etter en stund ble lokalet på 500 kvadratmeter som de benytter i dag ledig. Da tok Per kontakt med Frida, og sammen lagde de et forslag på hvordan de kunne benytte lokalene og lage et showroom.

– Vi får til dels vist frem produktene våre i de andre avdelingene, men ikke på den måten vi får her, forteller Geir.

Lett å bygge nettverk

I og med at de fleste bedriftene hos Technopolis benytter seg av CopyCat sine tjenester, har de en unik mulighet til å bli kjent med de som jobber i bygget. I dag sitter prosjektleder Frida, salgsansvarlig Per og tre designere i avdelingen på Fornebu. De beskriver arbeidsplassen som unik, og forteller at de prøver å være med på det de har muligheten til når Technopolis arrangerer ulike aktiviteter.

– Det jobber så veldig mange forskjellige mennesker og ulike bedrifter her. Og det er flere kantiner og en restaurant her, i tillegg til at de arrangerer frokostmøter og andre morsomme aktiviteter, sier Per.

– Og det er veldig lett å bygge nettverk her, skyter Frida inn.

500 kvadratmeter: i avdelingen på Fornebu får de vist frem de store formatene.

Alt fra kunstnere, reklamebyråer, privatpersoner og store og små bedrifter kommer innom for å se hva som blir laget hos CopyCat.

Geir sitter mest i lokalene på Skøyen, men hevder at han trekkes ut mot Fornebu. De andre kontorene til CopyCat er å finne i signalbygg, som blant annet Postgirobygget og BI i Nydalen. Og ifølge gjengen på Fornebu er ingen av de andre utleierne i nærheten av å få til det som Technopolis har fått til på Fornebu.

– Her ute blir vi oppfordret til å bruke hverandre og presentere hverandre. Vi har jo 90 prosent av bedriftene her ute som kunder, og det er jo ikke tilfeldig. Det legges veldig til rette for oss bedrifter, avslutter Geir.

Millum

En annen bedrift som holder til  hos Technopolis er teknologiselskapet Millum, som i dag teller 33 ansatte. De var en av de første bedriftene på plass i 2005, og har vært med på hele byggeprosessen. Daglig leder og medgründer Bjørn Anskau er fornøyd med det ferdige resultatet og signerte nylig en ny tiårsavtale. Men før de gjorde det, sjekket de naturligvis flere muligheter.

– Det finnes andre næringseiendommer som er vel så interessante med tanke på lokaler, men det er noe med kombinasjonene av disse lokalene og beliggenheten som vi er veldig fornøyd med, forteller Bjørn.

Millum huser en sporty gjeng, og hver fredag har de treningsdag hvor de får godt utbytte av uteområdene på Fornebu. De deltar også på flere av arrangementene som holdes i regi av Technopolis.

Daglig leder og medgründer av Millum, Bjørn Anskau.

Mange er skeptiske til Fornebu fordi de tror det er mye trafikk ut og inn. Vi har vært her i mange år nå, og det har aldri vært et problem. Det kan som alle andre steder være litt trafikk akkurat klokka fire, men problemet er E18, ikke Fornebu. Beliggenheten er fin i forhold til uteområdene her. Du har for eksempel Skøyen som er mer urbant og har gode forbindelser til flytoget. Men det er noe helt annet å gå ut her hvor det tar fem minutter å gå ned til vannkanten for å spise lunsj, sier han.

Bjørn opplever Technopolis som en meget løsningsorientert gjeng, og har aldri hatt problemer med tilpasning av lokaler til deres behov.

– I dag er det en spennende spennende samling av virksomheter ute på Fornebu. Du har alt du trenger, om det er dagligvarebutikk, hoteller eller hva som helst. Det er veldig rikt utstyrt her ute nå, i forhold til tidligere, og det blir bare bedre og bedre, avslutter Bjørn.


Ukategorisert

Julen på Fornebu

Ukategorisert

Kom i julestemning på Fornebu

Technopolis Marianne DOkken

Ukategorisert

Fornebu som arbeidsplass

Ukategorisert

Stand Up Paddle på Fornebu

Ukategorisert

Jordnære råvarer og omgivelser på Bukt

Ukategorisert

Hjemmepåske på Fornebu