fbpx
Technopolis Marianne DOkken

Ukategorisert

Fornebu som arbeidsplass

Hver dag er det tusenvis som tar turen til Fornebu for å jobbe. Flere store og små norske selskaper har etablert seg på halvøya. Det samme har kjøpesenteret Fornebu S, et titalls kafeer, spisesteder, barer og mange, mange fler. Visste du at Fornebu har et kontorfellesskap som har 2500 ansatte fordelt på 110 bedrifter? Med slagordet -More than squares- har Technopolis et mål om å være langt mer enn kontorlokaler; hos dem får du betjent resepsjon, restauranter, catering, post, sikkerhetstjenester og mye mer. Vi har tatt er prat med Marianne Dokken som jobber med utleie av kontorlokaler og markedsføring om hvordan det er å ha Fornebu som arbeidsplass.

-Det er et utrolig idyllisk sted- begynner Marianne, før hun fortsetter; Lange strender, grøntområder, restauranter og hyggelige folk synes jeg er noe av det som gjør Fornebu til det fantastiske stedet det er.

 

Lokalene til Tecnopolis ligger i den gamle ankomsthallen til Fornebu lufthavn. Selv om det er gjort store utbedringer og utbygginger for dagens drift, er det lett å kjenne seg igjen i resepsjonsområdet til Technopolis, for dem som husker flyplassen som la ned i 1998. Det ligger et historisk sus i bygget, som ble tegnet av arkitekt Odd Nansen (Fritjof Nansens sønn) og gjenkjennelig dekortert av kunstneren Kai Fjell og Snorre Andersen. Bygget har beholdt sitt særpreg, selv om det i dag har en ny funksjon.

 

Marianne forteller at forhistorien som lufthavn er en viktig del av Fornebu sin identitet og at for dem er det viktig å holde stilen og identiteten fra den gangen bygget var flyplassterminal. -Man er jo i  nærheten til natur og sjø, samtidig som man er i et miljø der spennende ting skjer. Jeg bor selv i Oslo og jeg synes det er fantastisk å komme ut hit hver dag, komme meg vekk fra bykjernen- avslutter Marianne.

Technopolis Fornebu
Technopolis Fornebu

Foto: Technopolis Fornebu

Technopolis Fornebu

Foto: Technopolis Fornebu

Hvorfor Fornebu?

Vi er nysgjerrige på hvorfor man skal velge å etablere seg på Fornebu

Marianne nikker og svarer entusiastisk; Fornebu er et urbant, spennende sted å være men har samtidig rolige omgivelser, bare et grovt steinkast fra Oslos bykjerne! Jeg synes at Fornebu har den perfekte balansen mellom et yrende liv og roen man trenger i en hektisk jobbhverdag, og det er utrolig kult å være en del av et felleskap med så mange spennende bedrifter. Vi ser at en stor fordel for bedriftene her ute er at de samhandler, og benytter seg av hverandres tjenester. Kanskje nabobedriften din jobber med et produkt eller tjeneste dere er på jakt etter, og på den måten skapes det gode og langvarige relasjoner på tvers av bedriftene.

 

Hvem er et typisk Technopolis-leietager?

Hvis man ser tilbake til IT Fornebu-tiden, de tidligere eierne, var det nok et flertall av leietagerne som var teknologibedrifter. De siste årene har det blitt stor variasjon i hvilke selskaper som sitter hos oss, alt fra mindre start-ups til større internasjonale selskaper som feks. Unilever, HP og Accenture.

 

Vi er veldig stolte og fornøyde med å kunne tilby en slik fleksibilitet; bedrifter trenger ikke være på en bestemt måte for å være leietaker hos oss. Dette gir et moderne og innovativt kontorfellesskap hvor bedriftene kan dra nytte av hverandre. Technopolis er rett og slett et eget økosystem og det er mye samhandling mellom bedriftene.

Fornebufølelsen

Hva har Fornebu som ingen andre har?
Leietakere hos oss kan  f.eks delta på Business breakfast med frokostmingling for å bygge nettverk, etterfulgt av foredrag med kjente foredragsholdere. Når det er lunsjtid kan man ta med seg maten ned til vannet og nyte den i ro og fred med utsikt over Oslofjorden. Det er vel en type balanse man ønsker i hverdagen og Fornebu har den oppskriften! Det er også flere som benytter sommeren til å ta seg et bad eller en løpetur i løpet av arbeidsdagen, derfor tilbyr vi garderobefasiliteter med gratis håndkleservice. Det er altså lagt godt til rette for at man skal kunne unytte Fornebuhalvøya for det den er verdt. Vi har også treningsrom for alle leietagerne, hvor man har tilgang 24/7. Om været er dårlig eller om du  bare foretrekker den typen trening er det bare å sette i gang.

 

Fornebu-beboere og mange av dem som jobber her er skikkelig Fornebupatrioter, kan du fortelle oss litt om det?
Det er jo helt fantastiske uteområder her; Nansenparken, Storøyodden og Fornebukta for å nevne noen. I tillegg knyttes det nære og sterke bånd mellom mennesker, man bygger hverandre opp og er stolte av det vi kaller Oslofjordens vakreste sted! Med et perspektiv fra yrkeslivet vil jeg si at det er urbant men, har rolige omgivelser. Det er kun en 15 min tur i bil fra Oslo og det er utrolig mange spennende bedrifter her!

Fornebu DittFBU

Hva er Fornebu sitt beste spisested?
Sjøflyhavna er et fantastisk sted å spise! Der har de nydelig mat og en utrolig utsikt mot Oslo-fjorden. Ellers vil jeg dra frem en av kantinene våre her på Technopolis; vi har nemlig fire ulike konsepter for kantinene. Her finner man alt fra gode salater eller ulike asiatiske retter til pizza, pasta og panini. Det skal godt gjøres å ikke finne noe man liker her!

 

Helt til slutt; om du har tre ting du vil folk skal vite om Fornebu, hva er det? 
Fornebu er et fantastisk sted med flotte naturomgivelser, vi har et innovativt og spennende kontormiljø for alle slags bedrifter og denne fantastiske halvøya er et sted under stor utvikling, som det er gøy å være en del av!

Ukategorisert

Julen på Fornebu

Ukategorisert

Kom i julestemning på Fornebu

Ukategorisert

Stand Up Paddle på Fornebu

Ukategorisert

En levende arbeidsplass

Ukategorisert

Jordnære råvarer og omgivelser på Bukt

Ukategorisert

Hjemmepåske på Fornebu