fbpx

Handle

Gjør deg klar for vintage skattejakt!

Her på Fornebulandet har vi et høyt miljøfokus, både når det gjelder hvordan nye boliger blir bygget, tilgjengelige sykkelveier og et fremtidig t-banesystem. Dermed er det også helt naturlig at du finner produkter av god kvalitet hos våre vintage- og bruktbutikker. Enten håndplukkede, designinteriør hos Remix-art i kulturgaten eller et hav av spennende produkter fra en annen tid hos Fornebu Gjenbruk. Auksjonshuset Blomquist kan også by på spennende vintageskatter gjennom deres auksjoner.

Hos Remix finner du også uvanlige skatter.

– Ingen bør bli overrasket hvis de møter på et ekte skjelett eller kalven med to hoder som nå befinner seg i butikken, forklarer Joachim. Å kunne tilby et vintagekonsept fylt med unike interiørgjenstander krever både god planlegging og endel reising.

– Det krever mye tid å lete etter de «riktige» gjenstandene. Jeg får ikke reist på markeder i utlandet nå , men har opparbeidet meg kontakter som leter og leverer. Det er viktig å følge med på trender innenfor interiør, og deretter velge varer ut i fra dette, men jeg har en forkjærlighet for merkelige saker. Hos Remix-art finner du interiør, gjenstander og kunst fra alle epoker, hvor alt kan blandes – nesten! Forklarer Joachim om det spennende interiørkonseptet på Fornebu.

Let deg frem

Fornebu Gjenbruk ble stiftet i 2015 og er basert på frivillighet. Her har du mulighet til å gjøre gode kupp, mens gjenbrukstanken har en god miljøgevinst. Her finner du alt fra retro kjøkkenservicer til platespillere, golfkubber og flotte malerier. Alt overskudd går til veldedighet, hvor det blant annet settes av penger til et «Kirkefond» som skal brukes til å bygge menighetskirke på Fornebu.

 

Gjenbruket får daglig inn 10-20 kasser med varer som sorteres og plasseres i butikken.  Her er det ikke uvanlig å finne verdifullt glass og porselen, samt malerier. – I butikken har vi blant annet stående et stort glassmosaikk-bilde signert Ninni Bjørnegård som er taksert til ca. 100 000 kroner, forteller Kristine Grosås i Fornebu Gjenbruk.

 

Med mange nye varer hver dag er det viktig at butikken til enhver tid er stylet og sortert slik at publikum lettere finner frem til skattene de er på jakt etter. – Vi har flere svært dyktige stylister som kommer innom for å style butikken. Det er både hyggelig og riktig at vi viser respekt for tingene vi mottar ved å presentere dem på en fin måte, forteller Kristin.

 

I et nytt og moderne område som Fornebu, finner du produktene du trenger for å skape et mer unikt boligunivers hos Fornebu Gjenbruk og Remix-art Fornebu. – På Fornebu bor mange i helt nye og flotte leiligheter. Jeg mener at enhver bolig trenger minst én gammel ting, gjerne med historie og godt håndverk for at det skal bli koselig – og gi rommet sjel. For en tid tilbake kjøpte jeg selv det samme type kaffeservise som min mormor hadde. Vi er stolte av å bidra til at ting blir tatt vare på, avslutter Kristin Grosås.

5 Tips for deg som skal på Vintage skattejakt

 

  1. Les deg opp på tidsepoker og stiler. Hvilke stiler liker du selv – og hva kunne du tenke deg å kle opp både deg selv og ditt hjem i? Bli også kjent med kostnadsforskjellene på forskjellige materialer – slik ser du raskt om bruksgjenstandene til salgs er priset for høyt eller om du har funnet en skatt.
  2. Skal du på klesjakt, ta en titt hjemme og se over hva du allerede har i klesskapet. Hvilke tilbehør, smykker, sko eller plagg kan du finne som vil komplimentere skattene du allerede har?
  3. Klikk deg gjennom auksjons- og bruktnettsider som Blomqvist (lenke til artikkelen vi har skrevet om disse) og finn.no – her får du fort en oversikt over hva kjente bruksgjenstander er priset for, og du finner også inspirasjon til hva du kan lete etter når du selv skal ut på jakt.
  4. Følg vintage- og bruksbutikkene i sosiale medier. Her kan du lett følge med på hva som kommer inn av produkter – og oppnår du et godt forhold til eierne er reservasjonen kun en tlf- eller melding unna!

Har du barn som flytter ut til studentbolig/kollektiv – eller en utleieleilighet som trenger interiør og servicer? Er det noe bruktbutikker er fylt med, så er det alt du trenger til kjøkkenet – og til en meget god pris.

Handle

Skap den perfekte vinterstemning på balkong og i hage med Felleskjøpet

Handle

Inspirerer til blomsterglede på Fornebu

Handle

Her kan du handle alt lokalt

Fornebu gjenbruk veske

Handle

Trendy med gjenbruk

Handle

Ekte engasjement i nærmiljøet på Fornebu

Handle

Interessert i mote og trender?