fbpx

Handle

Inspirerer til blomsterglede på Fornebu

Caroline Paulsberg i FlowerTruck har blitt synonymt med blomsterglede på Fornebu! Vi tok en prat med blomsterentusiasten om Fornebus egen blomsteråker, hennes spennende blomsterkonsept og gleden blomsterdekorasjon kan gi oss.

– Jeg startet FlowerTruck fordi jeg ønsker å spre blomsterglede og inspirere folk til å skape sin egen. Vakre blomster pynter opp i hjemmet ditt, men det å leke med blomster selv, lage egne buketter og dekorasjoner og naturmaterialer er fremfor alt terapi, rekreasjon og en skikkelig humør-boost, forteller Caroline.

Flowertruck startet som en pop-up blomsterbutikk på hjul, med Fornebu som et prioritert område. Fullastet med sesongens blomster parkerte trucken foran bedriftslokaler og solgte vakre buketter til folk på vei hjem fra jobb. I koronaens tid fortsatte konseptet med blomster på døra, tips og triks gjennom FlowerTrucks fargerike Instagram-konto og snart med egen nettbutikk.

Trives i åkeren

 

Sentralt plassert på Fornebu finner du den store grønnsaks- og blomsteråkeren med kortreist mat og fargerike blomster gjennom sommer- og høstmånedene. Åkeren er et samarbeid mellom U.Reist, OBOS og Felleskjøpet som driftes med egen by-bonde. Slik får Fornebus beboere nærhet til jorda, kretsløpene og åkeren skaper liv mellom husene mens områdene vokser frem.

 

– Jeg hadde sett grønnsakåkeren på Fornebu, og da jeg fikk spørsmål fra U.Reist om å være med og sette opp kurs med blomster rett fra åkeren var det ingen tvil. Klart jeg ble med på prosjektet! Det var jo midt i blinken og helt i tråd med hva FlowerTrucken brenner for, forteller Caroline entusiastisk.

Fra starten av har det blitt dyrket mat til andelshaverne i Fornebu Samdyrkelag og til lokale restauranter i åkeren. Her finner man også en skolehage hvor skoleelever og barnehager arbeider med jorda gjennom de ulike årstidene. Endelig er også en egen del av åkeren satt av til produksjon av ureiste snittblomster!

 

– Jeg og FlowerTruck er invitert inn som bidragsyter på det blomsterfaglige og som hovedansvarlig for kurs som starter opp i midten av august. Bybonde Anna fra U.Reist er ansvarlig for dyrkingen, men jeg elsker å jobbe i åkeren og er stadig innom!

 

Arbeidet i åkeren er kontinuerlig arbeid, hvor både vakre blomster og mat vokser side om side.

 

– I en åker stopper arbeidet uansett aldri opp, plantene tar ikke ferie selv om vi gjerne vil. Her vokser et bredt utvalg av blomster som er vanlig i kommersiell produksjon, men også noen mer utradisjonelle sorter. Du finner også en og annen grønnsak som har sneket seg inn i blomsteråkeren også. Noen ting kan faktisk være en fryd både for øyet og ganen!

Inviterer til kurs

 

Caroline i FlowerTruck har masse å lære bort om sin store lidenskap. I august og september har du mulighet til å bli med på blomsterkurs! Her vil du få nyttig kunnskap om blomsterstell og holdbarhet, inspirasjon til hvordan du kan bruke naturen rett utenfor døren til å supplere blomstene, samt gode tips til hvordan du skaper form, fokus og luft i en blomsterdekorasjon.

 

– Vi inviterer deltakerne inn i blomstenes verden! Vi starter med en vandring med selvplukk av blomster i åkeren, deretter vil deltakerne lage sitt eget blomsterarrangement under veiledning av meg og Anna fra U.Reist. Kurset blir en opplevelse hvor deltakerne får frihet til å utfolde seg med egen kreativitet og hente inspirasjon til egen blomsterglede også etter kursdeltakelsen.

Foreløpig er det satt opp fire kursdager: tirsdag 17/8, lørdag 21/8, onsdag 25/8 og lørdag 4/9. Alle kursmaterialer, vaser og blomster er inkludert i kursavgiften. Meld deg på kurset her!

 

Du finner lett frem til grønnsaks- og blomsteråkeren på Fornebu, som er plassert rett nedenfor møtestedet Punkt.

 

 

Du kan følge Fornebu Samdyrkelag her og FlowerTruck Norway her.

Handle

Gjør deg klar for vintage skattejakt!

Handle

Skap den perfekte vinterstemning på balkong og i hage med Felleskjøpet

Handle

Her kan du handle alt lokalt

Fornebu gjenbruk veske

Handle

Trendy med gjenbruk

Handle

Ekte engasjement i nærmiljøet på Fornebu

Handle

Interessert i mote og trender?