fbpx

Nabolag

Masse morro ute, helt gratis!

Etter mange og lange vintermåneder er det endelig vår. Vi er også inne i en spesiell tid der de fleste føler behov for å komme seg ut, strekke på bena og få litt frisk luft. La oss utnytte finværet til å gjøre hyggelige aktiviteter ute. Det er tett med tilbud som det går an å bruke penger på, men det er lett å glemme at de beste tingene i livet er gratis! Her er vår topp ti liste over gøyale gratisting å gjøre med barna i vårsolen!

10. Papirfly

Ta med noen ark ut, brett papirfly og se hvem som kan kaste lengst!

Det finnes mange papirflyoppskrifter på nett. Hvem klarer å lage det beste flyet, og klarer noen å hamle opp med verdensrekorden på hele 69 meter? Det er også gøy å lage papirbåter; sett dem i vannspeilet i Nansenparken og se hvilken båt som er raskest.

9. Boksen går.

Der var ukens cardio unnagjort! Boksen går er en udødelig klassiker som er like moro for alle generasjoner. Det fine med leken er at det er like gøy om man er få. Sisten eller Stiv heks er også gode alternativer for å få opp pulsen.

8. Sølekaker.

Har du noen gang tatt med gammelt bakeutstyr ut og laget sølekjøkken? Ta på dere gamle klær som ikke gjør noe at blir ødelagt, finn deilig, våt sand, jord eller gjørme på Storøyodden og sett i gang! PS: Badeleker er også morsomme i sølen. Hvem lager den beste sølekaken og blir søle-master-chef?

7. Finn fine steiner.

Gå ut i skog og fjære, plukk fine steiner, ta dem med hjem og mal gøyale ansikter på dem. Om man ikke vil male er det også veldig gøy å gå i fjæra for å finne flate steiner og ha fiskesprettkonkurranse! Kanskje kan dere ha Kokstadbukta-mesterskap, der den med flest sprett får en fin, malt medaljesten i premie. Hvis dere legger dere i hardtrening, kan den amerikanske verdensrekorden på 37 sprett bli slått på Fornebu!

6. Gå en tur.

Turmulighetene på Fornebu er mange og lange. Den flotte kyststien som snegler seg rundt halvøya binder naturreservat, badeplasser, parker og opplevelser sammen. Hovedruten er på over 6 kilometer, og er du ekstra eventyrlysten kan du ta en avstikker innom en av de mange småstiene du finner på turen. Det er også en fin aktivitet å gjøre samtidig som du kikker etter insekter eller leter etter fine stener.

5. Tegn på asfalten.

Finnes det noe morsommere enn å tegne et sted som ikke er laget for tegning? Ta med kritt og tegn skyggen til trær, skriv navnet ditt eller lag et paradis man kan hoppe etterpå. Hvem klarer regnestykkene som en av de voksene skriver på asfalten?

4.Sykkelrace.

Ta sykkelen frem fra vinterdvale. Ta turen til Storøya eller en annen slette, fest papp i eikene for ekte mopedlyd og ha kappkjøring. Husk å bruke hjelm, og ta en liten overhaling av sykkelen etter flere passive måneder, slik at dekk og bremser er klare for kappløp.

3. Kikk etter insekter.

Etter mange kalde måneder våkner alle slags småkryp til live igjen, løft på sten som ligger i solen, let etter maurtuer eller ta turen ned til vannkanten! Ta bilde av krypene og bruk internett til å se om dere finner ut hva dere har funnet. Det er skikkelig morro å føre logg over hvilke insekter man ser fra dag til dag!

2. Lag fuglekasse.

Nå er det snart hekketid for fuglene! Lag en fuglekasse av restematerialer, mal den i fine farger og gi fuglene et sted å legge eggene sine! En bonus er at du kan følge med på kassen og se hva slags fugler som flytter inn. Kanskje du skal lage flere kasser, skrive loggbok for hvert år, og se hva som endrer seg fra år til år? Hvem flytter inn? Klarer du se hvor mange fugleunger de ble? Når forlot de redet?

1. Plant solsikker.

Hvem får årets høyeste solsikke? Solsikker kan bli over fire meter høye, så her er det bare å benke seg ned for et høyt og langsomt race. Fugler er veldig glade i solsikkefrø, så når konkurransen er over kan du legge solsikkehodet på bakken så gjør du en lokal fugleflokk mett og fornøyd.


Nabolag

Slik tar vi vare på biene, for et mer bærekraftig Fornebu.

Nabolag

Flø – Kunstbutikken med kjente internasjonale kunstverk på Fornebu

Nabolag

Sosialt, bærekraftig og mer miljøvennlige boliger.

Nabolag

Nå starter idédugnaden: Hvordan skal «Fornebus Karl Johan» se ut?

Nabolag

Fornebubanen: Veien mot Fremtidens by

Nabolag

Punkt Yung sikrer aktiviteter for ungdom