fbpx

Nabolag

Punkt Yung sikrer aktiviteter for ungdom

Det er ingen tvil om at covid 19 har lagt store dempinger på aktiviteter og møteplasser i 2020 og ‘21. Allikevel har det skjedd mye hos møteplassen Punkt, som ligger midt i hjertet av Fornebu mellom Nansenparken, Kulturgaten ved Flytårnet og kjøpesenteret Fornebu S. Her finner du skaterampe, restauranter, butikker, visningssenter og spennende pop-up konsepter. Dette er også plasseringen for storsatsningen Punkt Yung, et samarbeid mellom Fornebupiloten, Bærum kommune og OBOS. Med ulike tilbud og muligheter for barn fra 10-12 år og ungdom fra 13-18 år har Punkt Yung blitt samlingsstedet for barn- og unge på Fornebu. Målet er en daglig åpen møteplass med ulike tilbud til de forskjellige målgruppene. 

 Gleder seg 

Sjekken fra Gjensidigestiftelsen gjør det mulig å sette i gang med flere planlagte prosjekter for unge på Fornebu. Punkt Yung skal sikre aktiviteter fra morgen til kveld, gjennom et bredt spekter av hobbyer og interesser. En entusiastisk prosjektleder gleder seg masse til å få satt ordentlig i gang med aktivitetene. 

 – Dette er helt fantastisk, sier Stine. W. Torbergsen, prosjektleder. Her blir det aktiviteter fra morgen til kveld for flere aldersgrupper. De unge skal få drive med gaming i gamingrommet, lære e-sport, PC-bygging, sosiale medier, videoredigering og programmering. I GADen er det område for kunst og kreativitet, søm og re-design av klær med kunstnerkollektivet 404. Midlene fra Gjensidigestiftelsen skal gå til kunst og kultur, som innkjøp av symaskiner, oppgraderinger av musikkstudio og male-utstyr, ulike workshops med mere. BunkerBoys vil holde workshops i street-art, for både barn og unge, i godt samarbeid med Flytårnet og Broslo. Vi har mulighet for filmvisninger, musikkstudio og et stort dansegulv på plass, forteller hun. 

 Noe for alle 

Vanligvis er Punkt Yungs aktiviteter delt opp etter dager. Mandager og onsdager dedikeres spesielt til 5-7. trinn med konseptet Etter Skoletid. Et foreldrestyret tilbud hvor det vil bli behov for flere frivillige foreldre i tiden som kommer. Tirsdager og torsdager tilbyr Punkt Yung åpent hus fra klokken 14 – 20 for 8 – 13. trinn. Disse dagene er det også en miljøterapeut fra Bærum kommune til stede, som forsikrer et godt miljø for ungdommen. 

Etter å ha sendt inn søknaden tidlig i høst, har initiativtakerne ventet i spenning på om de unge på Fornebu vil få midlene som behøves i denne runden. Plutselig en dag møtte en representant fra Gjensidigestiftelsen opp på Punkt sine kontorer med en gledelig nyhet og en stor sjekk! 

– Vi kan endelig sette trøkk bak alt det vi har planlagt for å gi våre unge et godt tilbud her ute på Fornebu. Dette gleder vi oss til. Det er helt i tråd med vår visjon for Fornebupiloten og de strategier vi har lagt for vår virksomhet, sier Ingrid Brattset, daglig leder i Fornebupiloten. 

Arbeidet er godt i gang, og gjengen i Punkt Yung håper som alle andre at covid-restriksjoner sakte, men sikkert vil reverseres på en trygg måte. – Vi håper å komme til et punkt hvor det er mulig å sette fullt trøkk etter hvert.

Bli oppdatert på aktiviteter og hendelser hos Punkt Yung i deres Facebookkanal her.

Nabolag

Slik tar vi vare på biene, for et mer bærekraftig Fornebu.

Nabolag

Flø – Kunstbutikken med kjente internasjonale kunstverk på Fornebu

Nabolag

Sosialt, bærekraftig og mer miljøvennlige boliger.

Nabolag

Nå starter idédugnaden: Hvordan skal «Fornebus Karl Johan» se ut?

Nabolag

Fornebubanen: Veien mot Fremtidens by

Nabolag

Bo med nærhet til alt