fbpx

Bo

Sosialt, bærekraftig og moderne. Velkommen til Nansenløkka!

Nansenløkka blir en helt ny del av Fornebu som vil ligge mellom Fornebu S, Nansenparken og Storøya skole. Byggingen av 600 mer miljøvennlige boliger begynner allerede denne høsten, og de første kvartalene vil stå klare i 2023. Vi har snakket med Prosjektleder Nansenløkka / Obos, Christian Myklebost, om det ambisiøse og moderne nabolaget som setter sosiale soner og bærekraft i sentrum.

Høye miljøambisjoner og sosial bærekraft

Om få år kommer de nye boligene til å stå klare. Med høye miljøambisjoner, bilpool, sykkeldeling, felleslokaler i hvert kvartal, urbant landbruk og gjestehybler som beboere kan reservere når venner og familie kommer på besøk. Alt for å skape et godt nabolag og et bærekraftig og lettlevd liv.

 

-Nansenløkka er et FutureBuilt-prosjekt, et forbildeprogram mellom en rekke ulike kommuner for å fremme 50 ulike prosjekter som alle skal redusere 50 % i klimagassutslipp. Av de spennende prosjektene finner vi blant annet at 150 av boligene skal være nær-nullenergi boliger, og vil produsere strøm via solceller installert på taket og ha bedre isolerte yttervegger. Flere av boligene vil bli bygget i trekonstruksjon og vi kommer også til å bygge opp felleshuset på boligtomten med gjenbruksmaterialer.

Arkitektfoto i denne artikkel: Tegmark og Rift.

Felleslokalene vil plasseres godt tilgjengelig i boligkvartalet, og blir et samlingspunkt for beboerne. Lokalene vil inneholde både kjøkken og bad. Inspirasjonen bak den sosiale ideen kommer fra en tidligere tid hvor bygårder ofte var bygget opp med flere sosiale arenaer for sine beboere. – Lokalene vil kunne bli brukt for ulike aktiviteter, bursdagsfeiringer eller etter hvor behovene dukker opp. I det største forsamlingslokalet, Felleshuset, ønsker vi å få inn aktiviteter som yogakurs, fotballkamper på storskjerm eller større arrangementer hvor flere kan samles. Vi har åpnet opp for å få innspill fra interessentene i prosjektet, og man kan allerede nå sende inn ideer til hva man ønsker å ha tilgjengelig i disse lokalene, forklarer prosjektlederen.

Boligene er også plassert slik at bakgården blir et naturlig møtepunkt for naboene, med en rekke sosiale punkter som skaper godt samhold. Det gir deg en anledning til å bli kjent med naboene dine og dermed bruke bakgården i større grad. I umiddelbar nærhet fra både boliger og felleslokaler finner vi dyrkehagen. En stor felles hage for Nansenløkkas beboere.
-Dette vil bli et urbant landbruk, et samdyrkelag hvor beboere kan være med å dyrke frem grønnsaker i sin egen bakhage. Noen flytter kanskje fra enebolig med hage i dag og ikke er helt klare for å legge arbeidshanskene på hylla og ønsker et område for å stelle i stand i grønne og hyggelige omgivelser, forteller Myklebost.

De mange spennende tilbudene Nansenløkkas beboere vil kunne benytte seg av stopper ikke der. Som beboer vil du kunne låne gjestehybler som vil være sentralt lokalisert på Nansenløkka.
– Gjestehyblene vil kunne lånes ved behov. Dette gjør at man slipper å kjøpe en leilighet med ekstra gjesterom og man vil fortsatt ha muligheten til å ta imot overnattingsbesøk.

Spennende arkitekturløsninger

Det er lett å la seg inspirere av de vakre tegningene for Nansenløkka, og allerede nå kan du melde din interesse her. Nansenløkka vil stå klart som en hybrid av bolighus med leiligheter og rekkehus over flere etasjer i townhouse-stil. – Kvartalet vil få variasjon i høyder. På Nansenløkka vil alt fra tre til syv etasjes bygninger, samt rekkehus stå ferdig. Dette vil gi et variert høydeutrykk som sikrer utsikt og sollys over store deler av området gjennom hele dagen, forteller Christian Myklebost, Prosjektleder Nansenløkka / Obos.

– Selve prosjektet og alle de nye pilotprosjektene er utrolig spennende å arbeide med. Vi er et stort team av rådgivere, entreprenører og arkitekter som sammen jobber for å få til disse.

Vi gleder oss stort til at området Nansenløkkas første kvartaler står klart i 2023. For felleslokalene er mulighetene mange. Hvilke aktiviteter ønsker du det skal bli lagt til rette for her? Obos ønsker dine innspill! Du kan pitche inn dine ideer direkte gjennom Obos sine nettsider her.


Bo

Fornebubanen: Veien mot Fremtidens by

Bo

Bo med nærhet til alt

Bo

Fornebu før og nå!

Bo

Kort vei fra stue til dukkert

Bo

Helsetilbud for alle våre naboer

Bo

Naboidyll på Hundsund