fbpx

Nabolag

Nå starter idédugnaden: Hvordan skal «Fornebus Karl Johan» se ut?

Den viktigste møteplassen i den nye byen på Fornebu sør blir en allmenning som strekker seg fra kjøpesenteret Fornebu S til Rolfsbukta. Nå kan du være med på idédugnad om hvordan dette spennende byrommet skal utformes.

Den 500 meter lange, bilfrie allmenningen blir et viktig samlingssted på Fornebu. Lengden tilsvarer Karl Johans gate fra Stortinget til Nationaltheatret, og bredden blir 34 meter. Fra allmenningen blir det nedgang til Fornebu T-banestasjon, som blir endestasjonen på Fornebubanen. Bærum kommune jobber nå sammen med grunneierne OBOS, Selvaag Bolig og KLP med å planlegge «Fornebus Karl Johan».

Skal det være allmenning med gress og trær? Skal det være skatebordramper? Fontener og skulpturer? Ballplasser og benker? Fjøs med sauer? Egen fil for rullatorer eller rulleski? Hva skjer der byen møter sjøen? Hvilke farger, smaker og lukter skal prege gaten? Vi oppfordrer deg bruke fantasien og beskrive hvordan du helst vil at dette viktige området skal bli!

Nå ber vi bare om innspill til planen for allmenningen. Senere blir det anledning til å bidra i utformingen av resten av byen.

Digitale idéverksteder

I tiden fram til 10. juni gjennomfører vi idéverksteder. Vi ønsker å involvere mange og ulike brukere av området til å gi oss innspill, og inviterer ulike aktører på Fornebu. Skolene i området (ved elevrådene) inviteres til å bli med på egne workshops.

Hvis du er en enkeltperson eller aktør som vil delta, gi oss beskjed. Vi gjennomfører ekstra idédugnader i uke 22. Send oss en e-post på fornebusor@rodeo-arkitekter.no

Har du innspill?

Send oss dine innspill:

fornebusor@rodeo-arkitekter.no

Frist for å komme med innspill er 10. juni.

 

Les mer om idédugnaden og Fornebu sør på Bærum kommunes nettsider:

https://www.baerum.kommune.no/fornebu-sor/

Nabolag

Slik tar vi vare på biene, for et mer bærekraftig Fornebu.

Nabolag

Flø – Kunstbutikken med kjente internasjonale kunstverk på Fornebu

Nabolag

Sosialt, bærekraftig og mer miljøvennlige boliger.

Nabolag

Fornebubanen: Veien mot Fremtidens by

Nabolag

Punkt Yung sikrer aktiviteter for ungdom

Nabolag

Bo med nærhet til alt