fbpx

Handle

Mye gøy en kan gjøre med enkle grep som planter og pyntegjenstander!

Det er ikke lenge til sommer, og fler av oss er sikkert allerede i gang med å friske opp i hjemmet. Det er ikke alltid full oppussing er det som skal til; man kan med enkle grep skape en ny og frisk stemning som passer sesongen godt. Vi har søkt råd hos Princess og Floriss på Fornebu for å friske opp både inne og ute.

Grønne planter

Foto: Floriss

På Floriss på Fornebu S står to trivelige damer klare til å hjelpe deg med å finne rette blomster til en hver anledning – og ikke minst gi råd til hvordan man skal vedlikeholde dem. Butikkleder Mathilde og butikkmedarbeider Victoria forteller at grønne planter er den store vinneren også i år. Store grønne planter, som den sør-afrikanske Sterilizia, er det stor etterspørsel etter. Denne blomsten kan, med rett stell, bli mange meter høy, men den krever mye lys og vann, og trives godt i høy luftfuktighet. Norge kan være et tørt land, så her kan man emulere plantens naturlige habitat ved å dusje eller spraye den.

Mathilde forteller at de i blomsterbutikkene også opplever at gamle planteklassikere har kommet tilbake. Eksempelvis har Calathea, som finnes med mange forskjellige mønster, funnet veien tilbake i motebildet. Denne dekorative, amerikanske tropeplanten vil ha fuktig jord og mye lys, men ikke direkte sollys. Den trives ikke i tørr luft og vil helst ikke ha temperaturer under 18 grader.

Fornebufolket klør i plantefingrene om dagen og Mathilde forteller at de hardføre uteblomstene som stemorsblomst, juleroser og løkplanter er fint å starte med nå som temperaturen på natten fortsatt kan være lav. Felles for disse plantene er at de fint klarer temperaturer under fem grader. Det er viktig å merke seg at Stemorsblomst ikke tåler uttørking, samtidig som det ikke må blir stående vann i krukken, så her er vanningsrutinene viktige.

Foto: Floriss

Marie hos Princess. Foto: Svein Egenæs

Mathilde (t.h) og Victoria hos Floriss- Foto Svein Egenæs

«Utendørs skal fargene og kontrastene være så store som mulig, med knæsje farger!» Sier Marie med stort engasjement. Hun understreker at selv om det også innendørs er mer fargerikt enn tidligere, så holder vi oss til noe mer dempede fargetoner, slik at man kan finne den gode roen i rommene.

Både utendørs og innendørs går man aldri feil med keramikk, både vaser og som pyntegjenstander. Her til lands er vi også over gjennomsnittlig opptatt av belysning. Derfor er detaljer som skaper hygge, slik som duftlys og stemningslys, alltid populært. Det kan også være fint å skape små tablåer med pyntegjenstander i forskjellig høyde og med forskjellige overflater. Dette er noe man kan ta med seg også til sommerhytta, hvor mange nå ser frem til å tilbringe late dager.

Store kontraster

Marie på Princess forteller oss at 2020 er året for sterke farger og store kontraster. Etter mange år med kjedelige hvite og gråtoner var det mange som testet ut farge i hjemmene ved bruk av kontrast-vegger, og nå er de fleste klare for å gå fullt ut med livlige farger i hjemmet.

Mønstre er også populært og hun drar frem spesielt jungeltema som en stor trend i år. Orange og grønn peker seg ut til å være kanskje de mest populære fargene nå, ved siden av den klassiske Hampton-stilen, med blått, hvitt og stråmønster.

 

 


Handle

Gjør deg klar for vintage skattejakt!

Handle

Skap den perfekte vinterstemning på balkong og i hage med Felleskjøpet

Handle

Inspirerer til blomsterglede på Fornebu

Handle

Her kan du handle alt lokalt

Fornebu gjenbruk veske

Handle

Trendy med gjenbruk

Handle

Ekte engasjement i nærmiljøet på Fornebu