fbpx

Nabolag

Naboidyll på Hundsund

Trivelige fellesarealer og hyggelige naboer betyr mye. Det er Tone Wiken og nabobarna Luca og Filippa enige om.

En fotballkamp på tunet, gode naboer på vei sjøen for en felles padletur. På Hundsund kan beboerne trekke seg tilbake på romslige uteplasser og balkonger. Samtidig yrer fellesområdene av aktivitet.

– Her bor folk i ulike livsfaser, fra unge, nye-etablerte til pensjonister. Det er et fantastisk naboskap, forteller Tone Wiken.

Hun bodde tidligere på Snarøya, og var en av de første som flyttet inn i det nye boligområdet på Hundsund like før jul i 2009. Nå er barna hennes voksne. Eldstesønnen har flyttet hjemmefra for å studere, og yngstedatteren er i starten av 20-åra. Men hun har nok av små hjelpere som mer enn gjerne lufter hunden hennes.

– Det er så koselig med de små, og veldig hyggelig at det er litt liv og røre her. Vi går fra terrasse til terrasse, og det er mye felles lek og moro, sier hun

 

Alle kjenner alle

På solrike ettermiddager samles ofte barn i alle aldre på uteområder, fra smårollinger til ungdommer og voksne.

– Vi spiller fotball eller leker boksen går. Det er veldig fint å dele hage med andre. Hvis du kjeder deg, er det alltid noen du kan leke med, sier Filippa.

– Vi kjenner alle og alle kjenner oss. Og de voksne som bor her er veldig hyggelige. De blir ikke irritere hvis en fotball havner på terrassen deres, for eksempel, sier Luca.

– Det er så trygt å bo her. Det er ingen biler, og når du kjenner alle naboene, vet du at ingenting farlig kan skje, legger Filippa til.

De er fornøyde med å ha kort vei til skole, fritidsaktiviteter og sjøen. Wiken setter pris på landskapet og lyset på Fornebu, og benytter seg flittig av de fine turområdene.

– Du får alltid noen med deg ut på tur. Det er mange på alder her, og vi padler ofte kajakk sammen eller tar et morgenbad. Og i vinter var en gjeng som trente sammen med personlig trener, sier Wiken.

– Det er koselig at folk prater med hverandre. Jeg tror veldig mange er fornøyde med å bo her, kanskje det er derfor de er hyggelige, avslutter Filippa.

Hundsund er et familievennlig småhusidyll rett ved sjøen. Variert bebyggelse, bilfrie veier og nærhet til skoler, barnehager og fritidsaktiviteter.


Nabolag

Slik tar vi vare på biene, for et mer bærekraftig Fornebu.

Nabolag

Flø – Kunstbutikken med kjente internasjonale kunstverk på Fornebu

Nabolag

Sosialt, bærekraftig og mer miljøvennlige boliger.

Nabolag

Nå starter idédugnaden: Hvordan skal «Fornebus Karl Johan» se ut?

Nabolag

Fornebubanen: Veien mot Fremtidens by

Nabolag

Punkt Yung sikrer aktiviteter for ungdom