fbpx

Nabolag

Treningstilbud for alle våre naboer

Går du med tanker om å komme i gang med treningen, eller kanskje prøve ut noe nytt? På Fornebu er mulighetene og tilbudene mange.
I tillegg til et unikt idretts- og fritidstilbud utenfor døra, har Fornebu også flere treningsmuligheter innendørs og her er noen av dem.

Lifestyle by Fornebuporten

Lifestyle by Fornebuporten er et innovativt treningssenter som er lokalisert i Fornebuportens atrium. Senterets navn oppsummerer konseptets helhet, for i tillegg til tradisjonell trening tilbyr de også alt fra helsekurs, team building, terapeutiske behandlinger til hudpleie og etter hvert egen negldesigner.

Studio Alf Frisør ligger vegg i vegg, og et steinkast unna finner du både mat- og blomsterbutikk. Med andre ord kan du gjennomføre mange av dagens gjøremål i en umiddelbar nærhet etter en effektiv økt hos Lifestyle.

Daglig leder på Lifestyle, Jesper Makholm.

Noen av Lifestyles treningsapparater.

– Vi gjør ting lekent og lett, og istedenfor å holde på med tradisjonell gruppetrening fra morgen til kveld, satser vi på forskjellige PT-konsepter, forteller Jesper Makholm.

Jesper Makholm er daglig leder og har vært med på å utvikle og starte Lifestyle by Fornebuporten. Etter 16 år i bransjen forteller han at de nå har prøvd å skape et senter som ikke bare baserer seg på rendyrket fremover-trening, som for eksempel løp og spinning. Men heller et konsept der man kan bruke kroppen på mange forskjellige måter.

– Vi følger opp og passer på at folk er dedikerte og gjør det de skal på egenhånd, uten å legge for mye press. Det skal være sånn at kundene føler at de kan levere de målene og oppgavene vi setter oss sammen, sier han.

Populært med spisskompetanse

I tillegg til de faste personlige trenerne som jobber på Lifestyle, finnes det blant andre folk som driver med funksjonell trening, rehabiliteringstrening, en profesjonell thaibokser og to proffdansere.

– Vi ser at thaiboksing er veldig populært og har blitt et fantastisk konsept. Folk kommer ned fra arbeidsplassene sine for å gjennomføre 30 minutter boksing, og drar tilbake til jobbene sine – like opplagte som da de startet dagen, forteller Jesper.

Treningssenteret har også en egen sal der kundene kan trene ulike ballidretter og gruppetimer.

Motiverende ord på veggen hos Lifestyle!

Lifestyle by Fornebuportens daglige leder har noen gode tips til hvordan du kan komme i gang med treningen. Etter mange år i bransjen har han nemlig lært at det kan være en utfordring å prioritere trening i en hektisk hverdag. Det er også derfor deres mest populære tjeneste baserer seg på 30 effektive minutter med en av deres dyktige personlige trenere.

– Prøv å få til den ene treningen, hva enn det er. Start smått, ikke sett for høye mål og la resten komme naturlig. Veldig mye trening i dag oppleves som press, men det viktigste er hvordan du føler deg og hva du ønsker å få ut av treningen, konstaterer Jesper.

MyYoga

I Rolfsbuktveien 17 ligger MyYoga sitt studio i andre etasje. Lokalisert midt mellom Hundsund og Rolfsbukta. Yoga har lenge vært en populær treningsform og fortsetter å appellere til nye mennesker – også i 2019.

Yoga-instruktør og innehaver av MyYoga, Inger-Marie Schumann, ser at trenden bare øker og øker på Fornebu. Før hadde hun en til to timer i uken. Nå har hun, sammen med tre kolleger, 12 faste timer i uken.

– Det har blitt større enn jeg noen gang kunne forestilt meg. Det er mange som liker å kombinere utendørstrening med en time yoga, fremfor et treningssenter, forteller Inger-Marie.

MyYoga tilbyr alt fra enklere timer og kurs for nybegynnere, mer krevende og utfordrende timer, terapeutiske timer – til og med en helt egen time for menn. De ønsker å tilby yogatimer for alle nivåer. Ta en titt på det brede utvalget her.

Yoga-instruktør og innehaver av MyYoga, Inger-Marie Schumann.

– Målet mitt er ikke nødvendigvis at man skal bli så myk av yoga, men heller få en balanse i kroppen hvor man både er sterk og myk.

Tror man er for stiv

Det er mange som ikke tør å prøve yoga fordi man tror man er for stiv, men det er ikke tilfelle, ifølge Inger-Marie.

– Målet mitt er ikke nødvendigvis at man skal bli så myk av yoga, men heller få en balanse i kroppen hvor man både er sterk og myk. Et godt råd er å bare prøve en time, uten å stresse med at man ikke er myk nok eller at du skal gjøre som alle andre.

Ifølge yoga-instruktøren vil yoga gi deg en kropp som gjør det lettere å holde på med mye annet, samtidig som du forebygger vondter og får bedre søvn. Du vil også oppleve mindre stress og få en bedre holdning.

Sats Fornebu

SATS Fornebu er ikke mer enn tre år gammelt og er lokalisert i sidebygget til Fornebu S. Her finner du et senter på 1500 kvadratmeter pakket med det nyeste treningsutstyret på markedet, i tillegg til nye satsninger og unike tilbud.

– Vårt senter satser på løping, både inne og ute når været tillater det. Vi har vår egen løpesal og den er råfin, forteller daglig leder Kim-Yvonne Myrvang.

Hun opplever at treningen i det nye året fortsatt har stort fokus på effektivitet og styrke. Da passer det fint at en av SATS sine nyheter er gruppetimen High-intensity interval training (HIIT). Dette er en 20 minutters økt med høy puls og styrketrening.

Andre nyheter som kommer til våren er Groovy Yoga og Zumba. De er også med, for tredje året på rad, på å støtte opp under Fornebuløpet hvor de stiller med både oppvarming, vannstasjoner og fartsholdere.

Satser på løping: Her holdes det mange forskjellige løpetimer.

Daglig leder Kim-Yvonne Myrvang

Bredt seniortilbud

Ved siden av SATS Fornebus unike løpesal og storsatsninger har de et bredt seniortilbud som har økt i løpet av de tre årene de har holdt på.

– Mange av medlemmene våre er seniorer og vi tilbyr noe for dem hver eneste dag, og det skiller oss ut. I tillegg består medlemsgruppa vår av unge foreldre, ofte i permisjon. Her har vi også mange tilbud tilpasset dem, forteller hun.

Selv om det nye året er godt i gang, er det ikke alle som har tatt helt fatt på treningen ennå. Til dem det skulle gjelde har SATS Fornebus daglige leder noen gode tips.

– Ikke vent! Har du først tenkt på det, er det bare å komme i gang. Vi ønsker at alle skal få en god start på treningen, og vi mener vi har alt som skal til – vi kan tilby noe for alle. Vi vil presentere de timene som passer for deg ut ifra dine mål og forventninger, og sette deg i kontakt med en av våre dyktige personlige trenere som samme med deg vil bidra til en trygg, effektiv og målrettet start hos oss. Du trenger bare komme inn døra vår, så tar vi oss av resten, hevder Kim-Yvonne.

Tips fra Elixia

Noe for alle: SATS har et bredt utvalg av gruppetimer.


Nabolag

Slik tar vi vare på biene, for et mer bærekraftig Fornebu.

Nabolag

Flø – Kunstbutikken med kjente internasjonale kunstverk på Fornebu

Nabolag

Sosialt, bærekraftig og mer miljøvennlige boliger.

Nabolag

Nå starter idédugnaden: Hvordan skal «Fornebus Karl Johan» se ut?

Nabolag

Fornebubanen: Veien mot Fremtidens by

Nabolag

Punkt Yung sikrer aktiviteter for ungdom