fbpx

Oppleve

Den lille lokale møteplassen

Etter å ha vært stengt i noen måneder, reåpnet Fardal kafé og pizzeria på Hundsund. De fortsetter med de beste råvarene og den gode servicen de har levert siden 2014.

Fardal er den lokale møteplassen, hvor de små er like velkommen som de store.

De fleste som bor på Fornebu og Snarøya kjenner kanskje til Leif Arne Fardal og hans familiebedrift som holder til på Hundsund, og tidligere i Rolfsbukta og pop-up-lokalet på Fornebu S. For mange er han forbundet med de fantastiske franske makronene og de deilige nybakte brødene.

I vinter måtte de ta den harde beslutningen om å avvikle produksjonen av kaker og brød da da det ble for vanskelig å kombinere familieliv og mye nattarbeid. I stedet for å jukse med råvarene og la det gå utover kvaliteten, ønsker heller Fardal å fortsette med kvalitetspizza som hele tiden har solgt veldig bra og ikke generer noe svinn slik brød og bakevarer ofte gjorde.

Leif Arne Fardal

Etter mange år som konsulent og produktutvikler i baker- og konditorbransjen, etablerte Leif Arne Fardal et lite konditori hjemme i kjelleren på Snarøya med produksjon av kaker, cupcakes og franske makroner. Dette ble flyttet til Rolfsbukta frem til desember 2018. I dag driver han Fardal kafé og pizzeria på Hundsund.

– Vårt konsept er å lage alt fra bunn med gode, kortreiste råvarer fra lokale produsenter og bønder. Vi bruker også noe økologisk, men kortreist er det viktigste for oss, forteller Leif Arne.

– Vi merker at salget ofte avhenger av været, mye fordi vi ligger på en plass det det ikke skjer så me annet. Så hvis det er dårlig vær, går ikke like mange på tur. Da er det lett å brenne inne med mye. Men pizza lages kun på bestilling, så her er det svært lite svinn, fortsetter Leif Arne.

En av de ansatte, Laura Roescu, har jobbet på Fardal i snart to år og er en reser på store bestillinger.

otalt er de tre fulltidsansatte + ekstrahjelper i helgen på kafeen og pizzerian på Hundsund. Sammen jobber de svært effektivt for å imøtekommer kundenes ulike ønsker. De leverer pizza hjem til de som bor på Fornebu, Snarøya og Lysaker.  Og selv om de ikke åpner før 16:00 på hverdager, hender det stadig at bedrifter ønsker en frokost- eller lunsjlevering av Fardal. Da passer det fint at de ansatte bor i nærheten og kan hive seg rundt og levere kjapt. Dette er en service de skal fortsette med, og en av pizzerians store styrker.

Det er også mulig med lukkede kvelder hos Fardal. For eksempel  jentekveld med oster og god vin, quizkvelder eller hva du måtte ønske.

– Vi må bare heie på hverandre,  vi som lager møteplasser og mat for lokalbefolkningen og besøkende, sier Leif Arne.


Oppleve

Opplev sommermagien på Fornebu

Oppleve

Fornebu – Et unikt naturlandskap med høyt biologisk mangfold 

Oppleve

Grip vinteren på Fornebu

Oppleve

Punkt Yung: møtepunktet for de unge på Fornebu

Oppleve

Sommeraktiviteter for barn og ungdom

Oppleve

Fornebupåske fylt med aktiviteter