fbpx

Oppleve

Opplev sommermagien på Fornebu

Når sommeren endelig er i gang og sola skinner, er det ingen grunn til å sitte inne og kjede seg. Hopp på bussen til Fornebu, kun ti minutter unna Oslo sentrum, og tre inn i et paradis av sommerlige naturopplevelser, strender, mat og eventyrlig shopping.

Fornebu er definitivt en destinasjon som bør være på radaren din denne sommeren. Her er noen av sommeropplevelsene som venter på deg.

Rolfstangen

Naturopplevelser i kø

Med vakre turområder, stier og sykkelruter er Fornebu et perfekt sted for alle som er glade i ekte naturopplevelser.

Kyststien på Fornebu er en naturskjønn rute langs fjorden som går gjennom variert terreng. Løypa krysser vakre skogkledde områder, grønne parker og strandsoner. Underveis kan du nyte den friske sjøluften, lytte til bølgeskvulp og observere det rike fuglelivet i naturreservatet på Fornebu.

Et flott startpunkt for kyststien er ved Fornebu S. Dit kommer du enkelt med offentlig transport, og det finnes gode parkeringsmuligheter i området.

Deilige strender

Fornebukysten byr på en rekke vakre badesteder. Ta med deg håndkle, solkrem og en god bok, og nyt en avslappende dag på stranden.

På nordsiden av Fornebulandet finner du Fornebukta. Dette er en lun og fin strand med en stor gresslette du kan slå deg ned på. Har du lyst til å prøve fiskelykken kan du gjøre dette på Smedtangen, rett utenfor badeplassen.

Fornebukta

Nord for Fornebu ligger Hundsund badeplass. Dette er en populær og fin sandstrand med fine grøntområder tilrettelagt for piknik. Stranden har også fasiliteter som toaletter og en lekeplass for barn.

 

Storøyodden er også et populært valg, praktisk tilrettelagt med benker, grillområder og piknikbord som gjør det enkelt å tilbringe en hel dag der med familie og venner. Kiosken er åpen hver dag gjennom sommeren, og stranden har gode toalettfasiliteter og dusjer.

Vind i håret

Er du ute etter mer action, er kanskje brettseiling den perfekte utfordringen. Brettseiling kombinerer fart, spenning og frihet og lar deg utforske vannets verden på en helt unik måte. Har du aldri prøvd å surfe på vinden før så har du sjansen til å mestre en ny aktivitet du vil ha mye glede av resten av livet.

 

Lysakerfjorden Brettseilerklubb tilbyr alt fra dagskurs og ukeskurs til privattimer, og gjør deg i stand til å mestre brettseiling på kort tid.

Safari Fornebu

Hold av helgen 2.-3. september, da er det nemlig duket for familiearrangementet Safari Fornebu på Fornebulandet. Her blir det sang, musikk, tryllekunstner, barneshow og mye mer. Aktivitetene vil finne sted i Flytårnet og kulturgaten, på Festplassen og i Nansenparken.

Stolpejakten – en aktiv skattejakt

Hvis du er glad i å gå på skattejakt, og samtidig ønsker å utforske Fornebu, bør du delta i Stolpejakten. De fleste kjenner konseptet der du laster ned en app med kart over hvor ulike stolper er plassert rundt i området. Målet er å finne og registrere stolpene og samtidig nyte naturen og se severdighetene underveis. Det er en flott måte å komme seg ut på, oppleve nye steder og ha det gøy sammen.

Fornebu S – alt ett sted

Fornebu S er et spennende handlesenter som har alt du drømmer om. Med et bredt utvalg av butikker i alle prisklasser, vil du garantert finne noe som passer din smak og ditt feriebudsjett.

Strategisk plassert midt på Fornebu, tilbyr Fornebu S fire timer gratis parkering for å gi deg god tid til å utforske alt de har å by på. Her finner du også et stort utvalg av kulinariske spisesteder hvor du kan nyte alt fra deilige kaker og kaffe, til smakfulle lunsjer og middager.

Seeds

Sabi Sushi

Mayas

Lola&G

Kaffebrenneriet

Godt Brød

Joe & The juice

Narvesen

Smoothie Xchange

Kulinariske høydepunkter

Fornebu er kjent for god mat. Enten du er ute etter en romantisk middag, en uformell lunsj eller bare en kopp kaffe. Her finner du et bredt utvalg av serveringssteder, fra trendy kafeer til koselige restauranter, som byr på alt fra hjemmelagd bakst til internasjonale delikatesser.

 

En favoritt blant mange er Sjøflyhavna kro, som i dag fremstår som en retroperle. Med en fantastisk beliggenhet og utsikt over den gamle sjøflyhavna og Oslofjorden, er dette virkelig den perfekte rammen for en minneverdig matopplevelse.

 

Men om du bare er ute etter en skikkelig god vaffel i sommersola, er kiosken på Halden Brygge stedet for deg. Dette populære utfartsstedet ligger helt ytterst på Fornebu, og er kanskje lettest tilgjengelig med sykkel. Her har du også anledning til å kaste deg ut i det som må være fjordens friskeste vann.

Bilde lånt fra Telenor Arena

Et rikt kulturliv

Om du har lyst på kulturpåfyll i sommer, er det også mange muligheter på Fornebu. Her finner du alt fra små kunstutstillinger og arrangementer, til konserter med internasjonale stjerner.

 

Den 11. august kommer legendariske Depeche Mode til Telenor Arena på Fornebu for å gjøre sin første konsert på over fem år. Billetter til konserten er tilgjengelig hos Ticketmaster.

Det går shuttlebusser fra Oslo til Telenor Arena, og hvis du blir sulten kan du besøke restauranten Spitfire i andre etasje eller den nye foodcourten Douglas Street Food.

Bo i eventyret

En dag er ikke nok til å ta inn alt Fornebu har å by på, så hvorfor ikke tilbringe en natt eller to på et av de populære hotellenei området? Det finnes jo ikke noe bedre sted å våkne til en god frokost, og en dag full av nye, spennende muligheter.

Radisson Blu Park Hotel

Quality Hotel Expo

Scandic Fornebu

Hostel Fornebu

Uansett om du er ute etter shopping, natur, kultur eller kulinariske opplevelser, finner du det du leter etter på Fornebu. Pakk strandbagen, eller kofferten, og ta med deg venner og familie for å nyte alt denne fantastiske sommeroasen har å by på.

Oppleve

Fornebu – Et unikt naturlandskap med høyt biologisk mangfold 

Oppleve

Grip vinteren på Fornebu

Oppleve

Punkt Yung: møtepunktet for de unge på Fornebu

Oppleve

Sommeraktiviteter for barn og ungdom

Oppleve

Fornebupåske fylt med aktiviteter

Oppleve

Setter Fornebu på kartet som kunstsentrum