fbpx

Oppleve

Grip vinteren på Fornebu

Når gradestokken kryper under null er det lett å drømme seg bort til varmere tider, men ikke glem at vinteren på Fornebu også byr på mange spennende muligheter.

For mange går aktivitetsnivået ned i vinterhalvåret, men heldigvis tilbyr Fornebu et rikt fritidstilbud også vinterstid. Her kommer noen forslag på morsomme aktiviteter du kan teste i nærmiljøet. 

 

Skru den som Ulsrud 

En veldig morsom aktivitet å samles rundt om vinteren er curling. Hvis du aldri har prøvd det, så har du virkelig noe å glede deg til. Sporten som til tider har vært en paradegren for Norge i OL, har sitt hjem i Snarøya Curlinghall. Her trener de norske mesterne med Thomas Ulsrud i spissen, og til og med det svenske landslaget pleier å be om å få låne tid på den fantastisk gode isen. Men curling er gøy også for glade amatører, og det er en veldig samlende aktivitet som man løser best som lag. 

Curlinghallen ligger i gåavstand fra boligområdene på Fornebu, har rause åpningstider og muligheter for å booke både banetid og curlingkurs. 

Curlinghallen på Fornebu

Vinterbad på Fornebu

 Start et aktivt liv på Bootcamp 

Det er mye morsommere og mer effektivt å trene sammen med noen. Aktiv Snarøya Bootcamp har et treningstilbud som kanskje kan høres avskrekkende ut, men som er åpent for alle, uansett nivå. Treningene foregår utendørs hele året, og gir deg muligheten til å komme raskt i form i ditt eget nærmiljø. Hvis du er usikker på om dette er noe for deg, er det likevel ingen grunn til å ikke forsøke, arrangøren tilbyr to uker uforpliktende prøveperiode. 

 Bading året rundt 

Tenk hvor deilig det hadde vært å kunne bade i sjøen året rundt. Du trenger ikke la det bli med tanken, for i nærområdet her på Fornebu samles folk hver helg for å bade. Også om vinteren. Isbading har blitt veldig populært de siste årene, og det er ikke uten grunn. Aktiviteten styrker både immunforsvaret, forbrenningen og ikke minst humøret. Kroppen utløser nemlig en stor dose adrenalin, serotonin og endorfiner når du kaster deg uti det friske vannet. Og hvis du er redd for kulden, så vit at fordi blodårene trekker seg sammen i vannet, for så å åpnes opp igjen for fullt etterpå, får du faktisk en følelse av varme i kroppen etter at du har badet 

Facebookgruppen Helårsbading på Fornebu samler badeentusiaster i nærområdet, og gruppens medlemmer møtes ukentlig året rundt ved kiosken på Storøya. 

Aktiv Snarøya

Karitråkket, Fornebupilotens egen turgruppe. 

Lei av glattisen? Ta på deg skøytene

En snøfattig og kald vinter har gjort mange turstier glatte som is til tider. Men om det blir vanskelig å gjennomføre turene du pleier å ta, hvorfor ikke utnytte forholdene til det de er perfekte for: skøyter.

Ved Hundsund har Snarøya sportsklubb et flott baneanlegg som også er åpent for allmennheten. Her kan du når som helst komme og bruke Løkka, som passer perfekt for barnefamilier. Her er det lys om kvelden, kiosk, du kan få slipt skøytene dine og de har også utlån av skøyter. Ta med egne barneskøyter, hvis du har med deg barn, og benytt anledningen til å låne noen morsomme pingviner som hjelper barna når de tar sine første tak på isen. Det er også tilgjengelig publikumstid på den store hovedbanen på dagtid og i helgen. Sjekk kalenderen på Snarøya Sportsklubb sin hjemmeside for oppdaterte tider.

Sosiale vandringer

Og hvis bootcamp eller isbading høres ut som noe som kun ville passet deg i et annet liv, finnes det selvsagt andre aktiviteter som er mer lavterskel. Å gå en aktiv tur gir nesten like stor helsegevinst som å løpe. Og særlig hvis du gjør det til en sosial aktivitet. Fornebu byr på et eldorado av turløyper, og mange av dem er innbydende også på vinterstid. Hvis du ønsker noen å gå sammen med finnes det egne gågrupper å oppsøke på Facebook, som Karitråkket som er Fornebupilotens egen turgruppe.

Skøytebanen ved Obosbygget på Punkt

Oppleve

Opplev sommermagien på Fornebu

Oppleve

Fornebu – Et unikt naturlandskap med høyt biologisk mangfold 

Oppleve

Punkt Yung: møtepunktet for de unge på Fornebu

Oppleve

Sommeraktiviteter for barn og ungdom

Oppleve

Fornebupåske fylt med aktiviteter

Oppleve

Setter Fornebu på kartet som kunstsentrum