fbpx

Oppleve

Fornebupåske fylt med aktiviteter

Ditt FBUs Påskejakt for hele familien!

Vi arrangerer påskejakt for alle som er på Fornebu denne påsken! Bli med i jakten på noen digge påskeegg fylt med alt du måtte ønske deg av søtsaker. Denne gang vil vi presentere hint gjennom vår Instagram-konto

Hele 15 påskeegg fylt med smakfulle overraskelser kommer til å bli gjemt rundt på Fornebulandet, og fem av disse vil også inneholde gavekort sponset av Fornebu S med en verdi på kroner 1000.- Disse kan benyttes ved alle Fornebu S sine butikker, med unntak av vinmonopolet.

Vår store påskejakt begynner den 01.04.21 klokken 11.00 (men ikke bekymre deg, dette er ikke noen Aprilsnarr 😉 ) og går frem til alle eggene blir funnet. Husk, bare et egg per barn.

Del gjerne både jakten og eventuelle funn med oss ved å tagge @dittfbu og bruke #dittfbu

Vi gleder oss masse og håper akkurat du finner de beste påskeeggene! Lykke til 💛

Maten smaker best ute!

Om været sier ja, hvorfor ikke ta med maten ut og nyte solen med hele familien eller vennegjengen? Pakk sammen en deilig piknikkurv med produkter fra Olivelle, Meny eller den lokale delikatessebutikken Fersken Frukt- og grønnsaksbutikk her på Fornebu. Eller finn frem årets nyheter av grillprodukter og finn nærmeste bålplass. I Norge har vi lov til å grille ute i det fri frem til den 15. april.

Morgenbad med gjengen.

Utfordre deg selv, vennegjengen eller familien! Hva med et morgenbad på en av Fornebus mange lekre strender? Få opp pulsen og gi deg selv en oppkvikkende opplevelse enten du velger å løpe uti eller gå saktere frem mot målet om en dukkert. Av de mest kjente strendene på Fornebu har du Fornebustranda på Storøyodden, området rundt Halden brygge og Fornebubukta (du finner kart over området her på Ditt FBU).

Visste du at det finnes en Facebookgruppe dedikert til iskalde dukkerter? Se mer og meld deg inn i Isbading på Fornebu her. 

Speid etter nye motiver!

Finn frem kameraet du fikk til jul for noen år siden, eller ta telefonen opp fra lomma og test mobilkameraet. Fornebu er et naturvakkert område med masse flotte motiver og fugleliv. I tillegg finner du mange nye arkitekturperler på halvøya, som også kan skape noen fengende bildeuttrykk. Gå ut på fototur uten et fast endepunkt eller mål, og se hvor kameraet tar deg!

Finn fine steiner med barna

Aktivitetene behøver ikke være så avanserte. Spesielt ikke på våren. Ta med barna ut i skogen eller i fjæra og plukk frem fine steiner som de kan male på og gjøre enda flottere! Potensielt har man snart fylt opp en hel formiddag med en aktivitet som begynner ute og ender opp ved kjøkkenbordet med maling og kreativ utfoldelse!

La deg inspirere av kunstens verden

Vi har et aktivt kunstmiljø her på Fornebu, og har dermed også vår helt egen kunstnergate. Du finner den ved vårt kjære Flytårn rett ved Telenor Arena. Her finner du spennende kunstnere og atelierer som BROSLO, Volart og Galleri DC-3.

Rett i nærheten ligger også Bærum Kunsthall, et visningssted for samtidskunst. I disse dager er ikke tilgangen til disse stedene som den har vært tidligere, men det er fortsatt kunst å utforske i det fri.

Har du sett statuen av Fritjof Nansen? Den finner du i Nansenparken, hvor den troner på toppen av en haug i nærheten av festplassen.

Statuen Kast, også kalt Spydkasteren erstattet den tidligere statuen Utkast da denne ble flyttet til Gardermoen flyplass da flyplassen på Fornebu ble flyttet. Kast er et fint minne om hva Fornebu en gang var, og du ser denne rett ved vårt senter Fornebu S.

Under broen mellom flytårnet og Nansenparken finne du en helt spesiell lydinstallasjon som står på hele året. Installasjonen er også inspirert av Fornebus fortid som flyplass. Hva hører du her?

P.S. Et lite hint til vår påskejakt er at våre egg er gjemt blant Fornebus kunstneriske utrykk. Du finner flere hint via vår Instagram-story i den aktuelle perioden.

Gå på en historisk vandring

Fornebulandet har gått igjennom en stor transformasjon for å bli til det Fornebu vi kjenner igjen i dag. Hvorfor ikke gå på en vandring gjennom Fornebus historie?

Like ved Telenorbygningen og Quality Hotel Expo finner du tidligere Fornebu hovedgård. Hovedbygningen til Fornebu hovedgård ligger i Fornebuveien 84. Navnet Fornebou kommer nok fra mannsnavnet Forni, eller evt adjektivet forni som betyr gammel.

Villa Hareløkken  finner du like nedenfor tidligere Fornebu hovedgård og har adressen Snarøyveien 30. Navnet kommer nok av at det fra tidligere av var mye hare og andre ville dyr i Fornebuskogen. Tomten og huset ble skilt ut av hovedgården i 1909. Villaen er en av få gjenværende eiendommer fra tidlig 1900-tall på Fornebu og fremstår i dag i tilnærmet original stand. Nede ved sjøen ligger også et badehus som tilhører villaen. Telenor har ansvaret for vedlikehold, og badehuset ligger på Statsbyggs grunn.

Oxenøen Bruk ligger i Oksenøyveien 80. Den tidligere gården stammer faktisk helt tilbake til middelalderen og var opprinnelig et kirkegods. Den hadde flere eiere frem til 1812 da den ble solgt til Fornebu hovedgård. I dag er det industri og kontorer som preger området.

Det finnes noe å gjøre og å oppleve for alle og enhver her på Fornebulandet. God påske til deg og dine!

Tagg gjerne @dittfbu i bildene du publiserer på Instagram – og kanskje vi velger ut akkurat ditt bilde til vår Fornebu-story!

Oppleve

Opplev sommermagien på Fornebu

Oppleve

Fornebu – Et unikt naturlandskap med høyt biologisk mangfold 

Oppleve

Grip vinteren på Fornebu

Oppleve

Punkt Yung: møtepunktet for de unge på Fornebu

Oppleve

Sommeraktiviteter for barn og ungdom

Oppleve

Setter Fornebu på kartet som kunstsentrum