fbpx

Nabolag

Kort vei fra stue til dukkert

En helt spesiell omstendighet gjør at Osloområdets kanskje flotteste beliggenhet ved fjorden nå er tilgjengelig som boligområde: en nedlagt flyplass!

Fornebu har så mye å by på at her passer det like bra å bo for de unge som de etablerte. Det unike med å bo på Fornebu er at du finner alt innenfor gangavstand, og kan bo i en helt ny bolig som ligger nær fjorden.

Du trenger ikke gå langt for å benytte deg av parkanlegg, badestrender, restauranter, treningssenter, naturreservat, idrettsanlegg og mange kilometer med gang- og sykkelveier i naturskjønne omgivelser. Det meste du trenger vil du finne i nabolaget.

Det finnes rundt 22.000 arbeidsplasser på Fornebu, og mange av de som jobber her bor et annet sted. Ved å bosette seg på Fornebu, vil man spare enormt mye tid.

Fremtidens Fornebu Sør av Selvaag Bolig

BO OG JOBBE PÅ FORNEBU

Det finnes rundt 22.000 arbeidsplasser på Fornebu, og mange av de som jobber her bor et annet sted. Ved å bosette seg på Fornebu, vil man spare enormt mye tid. Tenk deg å kunne rusle til jobb om morgenen. Fornebubanen ble nylig godkjent av byrådet i Oslo og blir den største T-baneutbyggingen i Oslo i nyere tid. Målet er at banen skal være klar i 2024.

Hvis du jobber i Oslo kjører du i motsatt retning av køen mot Fornebu og ifølge GPS-målinger er det kun 1-2 minutters forsinkelse på bussene fra Telenor Fornebu til Nationaltheatret i morgenrushet. De samme bussene til Lysaker stasjon hadde åtte sekunders forsinkelse i snitt i morgenrushet, og det er god plass på bussen når du kjører i motsatt retning av køen.

FORNEBU SØR

Fornebu Sør blir det urbane samlingspunktet på Fornebu: midt mellom Fornebu S og akvariet, og med t-banen i midten. Les mer om Selvaag Boligs spennende planer for Fornebu her.

OKSENØYA

På Oksenøya er sjøen og store friluftsområder dine nærmeste naboer. Boligområdet er vendt mot fjorden og med gode solforhold, og området grenser mot Holtekilen. Hva med en spasertur langs kysten etter jobb, eller en tur på stranden for et forfriskende bad? Storøyodden badestrand har EUs Blått-flaggmerking på grunn av vannkvaliteten og fasilitetene. Bebyggelsen består av leiligheter i ulike tun. Gang- og sykkelstier er på plass. Området er allerede til salgs og under videre bygging nå. Det er ikke ofte slike ubebygde områder dukker opp i vår tid. På Oksenøya har du muligheten, takket være en nedlagt flyplass som er forvandlet til et fantastisk boligområde.

Relaterte artikler

Nabolag

Naboidyll på Hundsund

HUNDSUND

På Hundsund bor du rett ved sjøen og fantastiske treningsmuligheter, og like ved har du et nytt kjøpesenter med 70 butikker og restauranter. Beboerne kan fortelle deg om et godt nabolag med aktive og hyggelige mennesker.

Du vil bli slått av den vakre beliggenheten ned mot Koksabukta og de flottene husene i moderne stil. Du vil også se at det lagt ned mye arbeid i uteområdene. På Hundsund er det tenkt helhetlig fra første stund. Like i nærheten finner du Hundsund Grendesenter, som huser ungdomsskole og barnehage, i tillegg til to store kunstgressbaner. Den ene blir til skøytebane i vinterhalvåret – et svært populært tilbud til beboerne på Fornebu.

Alle boligene i prosjektet er solgt og ferdigstilt, men med jevne mellomrom legges boliger ut for salg.

ROLFSBUKTA

Ytterst i fjorden og innerst i blindveien med trygg avstand fra biltrafikk finner du Rolfsbukta. Her bor du nærmest ved bryggekanten, samtidig som du har en rekke tilbud i nærområdet. Leilighetene er vendt syd og vest, med meget gode solforhold. Beliggenheten like ved vannet er enestående, selv på Fornebu. Start dagen med et morgenbad i fjorden! Du trenger ikke gå langt for å finne en hyggelig restaurant. Sjøflyhavna kro ligger i Rolfsbukta og er en populær møteplass.

Kjøpesenteret Fornebu S ligger i kort avstand. Her finner du 70 butikker og restauranter i tillegg til treningssenter, bank og legesenter. Alle boligene i prosjektet er solgt og ferdigstilt, men med jevne mellomrom legges boliger ut for salg.

HAGEBYEN

I Hagebyen har du store, grønne fellesareal med blomstrende busker, bærbusker og frukttrær – og barna har flotte lekeplasser. Det er ikke sikkert du får sjøutsikt fra terrassen din, men du får en tiltalende bolig med gangavstand til mange store arbeidsplassen, skoler, barnehager, kjøpesenter, badestrender, Nansenparken, svømmehall, idrettsanlegg og offentlig transport. Sentralt både i dag, og i framtiden! Alle boligene i prosjektet er solgt og ferdigstilt, men med jevne mellomrom legges boliger ut for salg.

KOKSABUKTA

Koksabukta er et skjermet område uten gjennomgangstrafikk. Byggene er vendt mot fjorden, området skråner lett mot syd og gir flere leiligheter muligheter for sjøutsikt og svært gode solforhold. Du kan boltre deg med gangstier i naturskjønne omgivelser, lang strandlinje, gang- og sykkelveier, et fredfullt naturreservat. En kort tur unna finner du Hundsund Grendesenter som inneholder ungdomsskole, barnehage, svømmehall, flerbrukshall og idrettsanlegg med både kunst-isbane og kunstgressbane, kantine, bibliotek og miljøverksted. Alle boligene i prosjektet er solgt og ferdigstilt, men med jevne mellomrom legges boliger ut for salg.

Relaterte artikler

Nabolag

Glade hunder er et vakkert syn

STORØYA

Storøya ligger sør på Fornebu og grenser ned mot vannet med Koksabukta i sør og Storøykilen i vest. Boligene er utformet slik at du som bor der skal ta del i naturen. Du får mye lys, sol og utsyn. Bebyggelsen består av leiligheter, rekkehus og boliger gruppert i kjede. Med 12 kilometer strandlinje, splitter nye boliger og nærhet til byen vil stadig flere flytte til Fornebu. Selv om de fleste boligene er solgt, er det fortsatt noen muligheter igjen i de siste prosjektene.

Alle boligprosjektene på Storøya har fått navn etter kjente fugler som er observert i området, naturen ut mot Storøyodden er tilrettelagt for et riktig naturmangfold. I nærheten av området finner du også Fornebus egen hundepark, her kan de firbeinte løpe fritt i trygge omgivelser.

FORNEBUPORTEN

Fornebuporten ligger i et attraktivt område for de som ønsker å bo i et urbant miljø, med gangavstand til jobb, butikk og friluftsliv. Her bor du nære sjøen, med et godt utbygd kollektivtilbud og kort avstand til sentrum. Leilighetene på Fornebuporten har blitt en suksess.

Fornebuporten er blitt et nytt, spennende urbant sentrumsområde med nyskapende arkitektur og alt du trenger rundt deg. Alle boligene i prosjektet er solgt, men med jevne mellomrom legges boliger ut for salg.


Nabolag

Slik tar vi vare på biene, for et mer bærekraftig Fornebu.

Nabolag

Flø – Kunstbutikken med kjente internasjonale kunstverk på Fornebu

Nabolag

Sosialt, bærekraftig og mer miljøvennlige boliger.

Nabolag

Nå starter idédugnaden: Hvordan skal «Fornebus Karl Johan» se ut?

Nabolag

Fornebubanen: Veien mot Fremtidens by

Nabolag

Punkt Yung sikrer aktiviteter for ungdom