fbpx

Oppleve

Opplev Fornebu!

På Fornebu er man omgitt av natur, åpent landskap og frisk sjøluft. Et fugle- og naturreservat, fantastiske strender, store grøntområder og et nettverk av gang- og sykkelstier finnes til glede for både beboere og besøkende.

Fornebu tilbyr et aktivitets- og fritidstilbud omgitt av natur, åpent landskap og frisk sjøluft.Stier slynger seg inn i Koksabukta gjennom et fredelig og vakkert landskap som har ligget urørt i 70 år. På Storøyodden ligger langstrakte sandstrender som er rangert blant Norges beste, og ved Rolfstangen finner du fredelige viker. I tillegg ligger den flotte Nansenparken, som ble nominert til Europeisk Landskapspris, midt på Fornebulandet.

Turmuligheter for alle – også med barnevogn

Hele området blir forsynt med fjernvarme som utnytter sjøvann. I tillegg er det topp moderne og miljøvennlig avfallshåndtering, og ikke minst kilometervis med bilfrie sykkel- og gangveier.

På skogsstier, åpne flater eller langs sjøen. På rulleski, med barnevogn, på sykkel eller med joggesko; Turen er perfekt tilrettelagt på Fornebu. Langs koselige grusveier til Storøyodden med strand, sandvolleyball og grønne sletter, videre gjennom naturreservatet i Koksabukta, innom Hundsund med idrettsbaner og gressletter.

Kultur på Fornebu

Telenor Arena er stedet for Norges største arrangementer innen kultur, sport, messer og annen underholdning. På samme tid er det et møtested med aktivitetsområder, restauranter, kurs og konferansesenter.

Telenor Arena, som har plass til 18.000 tilskuere på fotballkamp og enda flere på konserter, er et av Fornebus store trekkplastre.

Gamle Fornebu Kultursenter ligger i området rundt det gamle flytårnet og er et levende og kreativt område for kultur og service. Området har blant annet kunstneratelierer, kafé, dyrlege, treskjærerskole, blomsterbutikk, danseskole, yogastudio, fastlege, fire museer og fire gallerier.

Galleri DC-3 holder til i de gamle verkstedsbygningene tilhørende den gamle flyplassen på Gamle Fornebu. Galleriet er en del av Flytårnet Kultursenter.

Galleri DC-3 avholder ca. 15 kunstutstillinger per år. Galleri DC-3 kan leies, men arrangerer også egne utstillinger med både unge, lovende kunstnere og etablerte kunstnere.

Nordens største keramiske skulpturpark

Magne Furuholmen fikk i oppdrag å lage en «Vigelandsparken» i miniatyr utenfor hovedkontoret til Aker.

– Dette er det mest omfattende enkeltoppdraget i min kunstneriske karrière, og derfor er denne parken ekstremt viktig for meg som billedkunstner. Samtidig var jeg aldri i tvil om at jeg skulle ta utfordringen, sier han.

Valget av leire som materiale, fremfor glass eller stål, spiller på den historiske aksen mellom fortid og nåtid. Med henspill på miljøet som omringer parken, har Furuholmen tatt utgangspunkt i ordene bevare, inspirere og skape. Keramikken skal spille på lag med dagens arkitektur.

Fornebu er en kunstarena i verdensklasse. Du finner blant andre Daniel Burens 92 søyler ute på Telenor-torget, Olafur Eliassens glasskule og Pipilotti Rists lysinstallasjon over Statoils inngangsparti.


Relaterte artikler

Utforsk mer av Fornebulandet!

Oppleve

Opplev sommermagien på Fornebu

Oppleve

Fornebu – Et unikt naturlandskap med høyt biologisk mangfold 

Oppleve

Grip vinteren på Fornebu

Oppleve

Punkt Yung: møtepunktet for de unge på Fornebu

Oppleve

Sommeraktiviteter for barn og ungdom

Oppleve

Fornebupåske fylt med aktiviteter